Over mij

Mijn wieg stond in 1965 in Alphen aan de Rijn. Als jongste van zes kinderen groeide ik op in een liefdevol gezin. Zowel in mijn jeugd als in mijn volwassen leven heb ik aardig wat omzwervingen in Nederland gemaakt, maar inmiddels woon ik in Leerdam, samen met mijn man en onze poes Bintje. Onze kinderen zijn allemaal al uitgevlogen.

Het schrijven heeft me altijd wel in het bloed gezeten; waar het merendeel van de klas vroeger zuchtte en steunde als we een opstel moesten schrijven, vond ik dat juist de leukste opdracht! Maar nooit had ik gedacht dat er op een dag een rijtje boeken van eigen hand in onze boekenkast zou staan!

Na het behalen van mijn middelbareschooldiploma wilde ik graag verpleegkundige worden, maar ik was pas vijftien en voor de opleiding moest je minimaal zeventien jaar en zeven maanden zijn, dus ging ik op zoek naar een baan. Na een jaar in een winkel te hebben gewerkt, vond ik een baan op kantoor en dat werk vond ik zo leuk, dat ik dat tot 2009 ben blijven doen. Receptioniste/telefoniste, administratief medewerker, secretaresse, managementassistente, allemaal functies die ik bijna dertig jaar met plezier heb ingevuld. In mijn vrije tijd schreef ik artikelen en columns voor diverse kranten en bladen. Ook vertaalde ik romans en bijbelstudieboeken vanuit het Engels.

Alles bij elkaar waren mijn weken meer dan behoorlijk gevuld, maar in mijn privéleven gebeurde er ook van alles. In een moeilijke periode in mijn leven leerde ik voor het eerst Gods genade kennen en ontvangen. Hierdoor veranderde er veel ten goede. En… hoe meer ik leerde om uit genade te leven, hoe meer het verlangen groeide om Gods liefde en genade door te geven aan al die vrouwen (en ook mannen) die ik net zo zag worstelen met al die dingen waarmee ik had geworsteld.

Ik voel me dan ook heel bevoorrecht dat er deuren opengingen om fulltime te schrijven en te spreken en ik via geschreven of gesproken woorden mensen mag bemoedigen vanuit Gods Woord.

Persfoto 2018 Marianne Grandia - 4

Meer informatie over mijn  romans en non-fictie boeken vind je op de boekenpagina's.

Wil je meer weten? Vragen staat vrij! En natuurlijk ben je ook van harte welkom bij een van mijn spreekbeurten. Zie daarvoor de agenda.