Recensie IZB-ark – december 2011

Recensie IZB-Ark

Geen plaats voor vergeving?

Witter dan sneeuw, het debuut van Marianne Grandia, is een realistische roman rond het thema vergeving. De gedachten, emoties en gevoelens van de hoofdpersonen zijn zeer pakkend omschreven. Een prachtige roman!

Kathy Smit komt tegen haar zin, na bijna 30 jaar, weer in contact met haar vader. Er is teveel boosheid en er zijn teveel vragen, voor een gesprek of vergeving is er geen plaats. Kathy krijgt een kring van mensen om haar heen die naar haar omzien. Haar mening verandert langzaam maar zeker, maar is het niet te laat voor vergeving?

Marianne Grandia heeft een prachtige schrijfstijl. Witter dan sneeuw boeit vanaf de eerste tot de laatste zin. De emoties die de hoofdpersonen ervaren zijn herkenbaar en worden heel mooi beschreven. Door deze uitgebreide beschrijving is deze roman heel realistisch.

Het doel van deze christelijke roman is het geven van een realistisch beeld rond het thema vergeving en het verwerken van gebeurtenissen uit het verleden. Witter dan sneeuw geeft een mooi beeld van de personen om Kathy heen. Zij willen zo graag helpen, maar weten vaak niet hoe en voelen zich vaak tekort schieten, herkenbaar!

Witter dan sneeuw is absoluut een top debuut. Van Marianne Grandia gaan we hopelijk nog meer horen!

Sanne van de Kamp

december 2011

Klik hier voor oorspronkelijk bericht.

Gepubliceerd op 25 januari 2012