Over mij

Mijn wieg stond in 1965 in Alphen aan de Rijn. Als jongste van zes kinderen groeide ik op in een liefdevol gezin. Zowel in mijn jeugd als in mijn volwassen leven heb ik aardig wat omzwervingen in Nederland gemaakt, maar inmiddels woon ik al heel wat jaren in het mooie vestingstadje Woudrichem, samen met mijn man en onze katten Bintje en Siep. Onze kinderen zijn allemaal al uitgevlogen.

Het schrijven heeft me altijd wel wat in het bloed gezeten; waar het merendeel van de klas vroeger zuchtte en steunde als we een opstel moesten schrijven, vond ik dat juist de leukste opdracht! En als ik zie hoeveel dagboeken ik volgeschreven heb en hoeveel dikke brieven ik naar mijn oudste zus en naar tal van penvrienden en –vriendinnen heb gestuurd, dan kan ik niet anders de conclusie trekken dat ik altijd al veel geschreven heb. Maar ook al schreef ik tal van pennen leeg, nooit had ik gedacht dat er op een dag een rijtje boeken van eigen hand in onze boekenkast zou staan, en ook niet dat veel van mijn dagen zich zouden gaan vullen met schrijven en spreken.

Persfoto 2018 Marianne Grandia - 4

Na het behalen van mijn middelbareschooldiploma wilde ik graag verpleegkundige worden, maar ik was pas vijftien en voor de opleiding moest je minimaal zeventien jaar en zeven maanden zijn, dus ging ik op zoek naar een baan. Na een jaar in een winkel te hebben gewerkt, vond ik een baan op kantoor en dat werk vond ik zo leuk, dat ik dat tot 2009 ben blijven doen. Receptioniste/telefoniste, administratief medewerker, secretaresse, managementassistente, allemaal functies die ik bijna dertig jaar met plezier heb ingevuld.

Eind jaren negentig kwam ik in contact met de redacteur van de regionale krant Altena Nieuws en begon ik in mijn vrije uurtjes met het schrijven van artikelen en columns. Een paar jaar later begon ik, eveneens in mijn vrije uurtjes, ook te schrijven voor Eva, een christelijk lifestylemagazine voor vrouwen, en met het vertalen van boeken vanuit het Engels.

Alles bij elkaar waren mijn weken meer dan behoorlijk gevuld, maar in mijn privéleven gebeurde er ook van alles. In een moeilijke periode in mijn leven leerde ik voor het eerst Gods genade kennen en ontvangen. Hierdoor veranderde er veel ten goede.

Hoe meer ik leerde om uit genade te leven, hoe meer het verlangen groeide om Gods liefde en genade door te geven aan al die vrouwen die ik net zo zag worstelen met al die dingen waarmee ik had geworsteld. Ik wilde er graag voor deze vrouwen kunnen zijn, maar kwam in een enorme spagaat wat tijd betrof, want in die jaren woonden onze kinderen nog thuis, en kreeg ik het ook steeds drukker op kantoor. Schrijven voor de krant lukte al helemaal niet meer.

In 2009 kreeg ik de moed om mijn kantoorbaan (en vooral de daarbij behorende vaste inkomsten) op te zeggen en kon ik meer tijd en aandacht gaan geven aan een aantal vrouwen die voor een bepaalde periode behoefte hadden aan een open deur, een luisterend oor en/of gebed.

In november van dat jaar ben ik begonnen met de cursus pastorale hulpverlening en heb ik Stichting Selah opgericht.  Het is heerlijk om door middel van gesprekken, themaweekenden en spreekbeurten in het hele land, iets te mogen weerspiegelen van de liefde en genade van God!

Maar steeds groter werd het verlangen om ook via een boek iets door te mogen geven. Onder aanmoediging van mijn man en vele lieve mensen om mij heen, maar vooral door de Bron van Inspiratie, heb ik verhalen mogen schrijven over mensen als jij en ik. En ook al zijn die verhalen fictief, de boodschap van Gods genade die erin doorklinkt, is echt!

Eind 2018 ben ik met schrijven voor Eva gestopt en heb ik het vertalen op een heel laag pitje gezet, waardoor er recent nog meer ruimte is gekomen voor het schrijven van boeken (en spreekbeurten).

Behalve romans heb ik inmiddels ook een paar non-fictie boeken geschreven. Meer info over de boeken vind je op de boekenpagina’s.

Ook kun je me vanaf maart 2019 (weer) regelmatig vinden met een blog op de website van PUUR!.

Wil je meer weten? Vragen staat vrij! En natuurlijk ben je ook van harte welkom bij een van mijn spreekbeurten. Zie daarvoor de agenda.